Жителите на Шумен искат повече концерти и музикални фестивали, според проучване

...
Жителите на Шумен искат повече концерти и музикални фестивали, според проучване
Коментари Харесай

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings идва в Шумен

Жителите на Шумен желаят повече концерти и музикални фестивали,  съгласно изследване на културната аудитория в града, оповестиха от Общината.

Резултатите от извършената анкета в месеците от януари до април с фокус върху културния живот в Шумен и желанията на публиката в града демонстрират, че жителите му имат потребност от разнообразни формати събития и развлечения.

Всеки трети споделя, че посещава културни събития по-рядко от един път месечно, а единствено един на 10 - един път седмично. Положителна вест е, че единствено 3% споделят, че не посещават никакви културни събития.

Най-често жителите на Шумен вървят на спектакъл – 54%, следван от музикални фестивали – 43% и кино – 39%, близо 38% посещават рок концерти. От резултатите разбираме, че това са и най-желаните музикални събития, които липсват на хората – малко над половината – 52% означават, че биха желали да има повече музикални фестивали в града, както и повече рок и поп концерти, надлежно 45 и 43%. Над една трета означават, че посещават фолклорни фестивали, също толкоз вървят на музикални концерти.

На 28 май - събота Фестивалът за музика и модерно изкуство Ritual Gatherings ще внесе свежо музикално звучене в града. Събитието ще се организира на паметника „ Създатели на българската страна ” с присъединяване на един от най-заявените актьори - позната освен на българската електронна сцена Laylla Dane.

Израснала в Шумен, Laylla Dane от няколко години живее и твори в Берлин, където се е отдала напълно на музиката, а към този момент е и познато име в едни от най-емблематичните клубове там.

Нейният характерен жанр стига до редица клубове и фестивали по целия свят - от Ню Йорк до Лондон и Буенос Айрес, а у нас е движещата мощ, стояща зад фестивала Wake Up Stran-Jah на Варвара.

Вижте цялата стратегия за събитието
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР